Download brochure
Ga
Pijltje naar rechts wit
Voor Kiwi Electronics was de persoonlijke aandacht en de aantrekkelijke prijs van de BRM Original 90130 enorm belangrijk tijdens het aankooptraject van hun machine. Rogier Kerstens van Kiwi Electronics maakt met de lasermachine die hij aanschafte verschillende producten. Zoals omhulsels voor de producten die ze zelf verkopen. Maar ook sieraden en projecten voor hun afnemers. Op hun website bieden ze verscheidene standaardbehuizingen aan. Maar als er een bepaalde samenstelling van items is dat niet in het standaardaanbod past, kunnen ze die nu op maat maken. Om deze te kunnen snijden, passen ze de bestaande tekening naar de gewenste maatvoering aan. Hun klanten leveren bestanden aan van bijvoorbeeld omhulsels. Of van andere items die ze gegraveerd zouden willen hebben. Met hen wordt dan bekeken of snijden en graveren mogelijk is. En met welk materiaal het uitgevoerd kan worden. Daarin bieden ze dus eigenlijk een soort lasersnijservice aan.

Veel vraag naar Raspberry Pi en Arduino

Sinds het introduceren van de Raspberry Pi in 2012 is Kiwi Electronics een koploper met de verkoop van Raspberry Pi-produten door middel van zijn webshop. Inmiddels is het een echt dealership, al startte het als hobby. Andere grote merken die hij verkoopt zijn: Arduino, Makeblock, littleBits, SparkFun, Adafruit, Snap Circuits en Seeed Studio (Grove). Kerstens levert het vaakst maatwerk voor de Raspberry Pi. Daar zijn standaardomhulsels voor, maar zodra daar een ander schildje op gemaakt wordt past die standaardversie niet meer. Dus dan maken zijn een oplossing op maat. Voor Arduino geldt min of meer hetzelfde. Ook een item waarbij prototyping mogelijk is en waarvoor dan een behuizing of blad nodig kan zijn waar alles keurig zijn plek krijgt.

Voor kleinere hoeveelheden

De lasermachine is perfect voor het maken van kleine hoeveelheden zoals Kiwi Electronics dat doet. Het is een kwestie van de plaat erop leggen en gaan snijden. Daarmee zijn de kosten goed in de hand te houden waardoor het voor afnemers aantrekkelijk blijft. Kerstens’ klantenbestand bestaat deels uit hobbyisten maar hij bedient ook organisaties die prototyping doen. Die bedrijven willen inschatten of alles in een bepaalde behuizing zal passen. Als voortraject op het definitieve spuitgietwerk. In het verleden deed Kiwi Electronics dit met een 3D-printer. Maar de kwaliteit en de snelheid daarvan was niet voldoende als dat werd afgezet tegen de uitgaven die ervoor nodig waren. Omdat het hen vooral om maatwerk gaat en er niet alleen met grote aantallen gewerkt wordt, zijn ze bij lasertechnologie uitgekomen.

“Er zijn gewoon zoveel verschillende materialen te bewerken, dat is gewoon ideaal”.

Flexibel en snel

De kwaliteiten van de BRM 90130 die Kerstens het aantrekkelijkst vindt, zijn de verschillende mogelijkheden en het tempo van productie. De machine is heel flexibel in te zetten want er is echt van alles mee te lasersnijden. En als het materiaal 3mm acrylaat of hout is, kan dat ook lekker snel. Dat er niet heel veel onderhoud nodig is, is ook erg fijn. Wat ze een beetje missen is dat de machine ook door metaal zou kunnen snijden. Maar ze weten dat daarvoor een ander soort lasermachine nodig is. Het zou kunnen dat dat de volgende stap is voor Kiwi Electronics, een tweede lasermachine van een ander kaliber. Om daarmee nog flexibeler te kunnen zijn.

Waarom BRM?

De aanschafprijs was eigenlijk het belangrijkst bij de keuze voor BRM. BRM-machines zijn gewoon heel aantrekkelijk geprijsd. Daarbij was ook het persoonlijke contact van VROTECH van essentieel belang. Kerstens vindt een prettig persoonlijk contact met iedereen met wie hij werkt gewoon heel belangrijk. Het voelde kleinschalig aan, terwijl ze al wat groter zijn. Gewoon heel laagdrempelig, aardig, korte lijnen, vlot schakelen. Dat werkt heel fijn.

No items found.