Met de BRM100160 werkt Laserdesign Zeeland eigen artikelen uit. Daarnaast biedt eigenaar Corné de Rijke diensten rondom lasersnijden aan anderen met zijn bedrijf Laserdesign Zeeland.
De beslissing om de BRM100160 met 100 Watt te nemen, kwam door het gedegen advies dat ingewonnen is bij VROTECH. Het meest gebruikte vermogen is 100 Watt. Daarmee kan Laserdesign Zeeland het grootste deel van hun producten maken. Van heel veel extra vermogen wordt de gravering niet automatisch beter. En de extra dikte die ermee gesneden kan worden, is voor hen te verwaarlozen. Een vermogen van 150 Watt scheelde slechts een aantal millimeter. De 100160 met 100 Watt was gewoon een prima tussenweg. De Rijke vond het prijsverschil met een kleinere machine klein, vandaar dat hij koos voor een groter formaat. Zodoende heeft hij een ruimere werktafel en kan hij grotere items maken dan anderen. Veel collega’s hebben namelijk een kleiner formaat laser gekozen.
Vrotech gaf ook aan waarom de Rijke iets niet zou moeten nemen. Ze hadden hem natuurlijk in de richting van die 150 Watt kunnen praten, maar dat deden ze niet omdat hij dat niet nodig had. Er werd ruim de tijd genomen voor het adviestraject, gebruikten heldere taal en gaven een eerlijk advies. Dat gaf voor hem de doorslag.
De laser zal gebruikt gaan worden bij het produceren en ontwikkelen van eigen items. Voor particulieren, maar ook voor horeca en andere organisaties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan woondecoratie. Het is nog een beetje aftasten hoe of wat en kan nog verschillende kanten op gaan. De Rijke wil uitproberen wat werkt en kan aan de hand daarvan uitbouwen. En dat dan voor verschillende artikelen. Prototypen voor andere organisaties is ook één van zijn plannen. Verder maakt hij producten in opdracht en biedt hij een lasersnijservice aan voor iedereen die iets zou willen graveren of lasersnijden.
Dat zijn vooral acrylaat en hout. Eigenlijk alle soorten hout. Fineer, populier multiplex, eiken of MDF bijvoorbeeld. Berkenplex, acrylaat en populier multiplex zijn altijd voorradig bij de Rijke.
De basisprincipes leerden ze door middel van de uitgebreide gebruikerscursus. Bijvoorbeeld wat speed doet gecombineerd met het vermogen. En verder vanzelfsprekend meer gedetailleerde informatie over het apparaat zelf. De nozzles bijvoorbeeld en hoe alles te onderhouden. Daarna is het zaak er zelf mee aan het werk te gaan, want het blijft een basis. Na de cursus is het mogelijk om er zelf dingen mee te maken. Maar wanneer je er echt mee gaat werken, kom je best het één en ander tegen. Het heeft zeker wel wat oefening nodig, helemaal als je niet echt een technische achtergrond hebt. Daarbij noemt De Rijke zichzelf een pietlut. Hij wil het echt perfect hebben en stelt hoge eisen aan zijn werk. Daar moet het eindresultaat dan ook echt aan voldoen. Om uit te vinden hoe iets moet, tegemoetkomend aan zijn wensen, kost best wat tijd.
Er is een prima contact met VROTECH. De Rijke komt er weleens over de vloer. Of neemt even telefonisch contact op als hij een vraag heeft. Een tijd geleden had hij een bepaald materiaal nodig en hielpen ze hem daarmee. Heel fijn!
Ontdek welke lasermachine het beste bij je past.
Dan zie je met eigen ogen wat je met een BRM-lasermachine kunt doen.
Dan zie je met eigen ogen wat jij kunt doen met een BRM lasermachine.
We nemen binnen een werkdag contact op.